OPERA PONTIFICALĂ A COPILĂRIEI MISIONARE (OPSC)
La mijlocul secolului al XIX-lea, un episcop francez, Charles de Forbin-Janson, a fost profund marcat de faptul că în China au murit mulți copii fără a fi primit botezul. Regretând că nu a putut să plece personal ca misionar, a cerut sfatul lui Pauline Jaricot, fondatoarea Operei Misionare Pontificale pentru Propagarea Credinței. Schimbul de idei între cei doi a fost edificator, episcopului de Forbin-Janson fiind inspirat să implice copiii din Franța la cooperare prin rugăciune și ajutor material, cu scopul de a-i ajuta pe copiii din China.
"Un Bucură-te Maria pe zi, un bănuț pe lună"a fost angajamentul fiecărui copil. Această inițiativă a prins viață în anul 1843, astfel fiind aruncată sămânța din care avea să se nască Copilăria Misionară. Câțiva ani mai târziu se va crea motto-ul "COPIII AJUTĂ COPIII", care sumarizează intuiția fondatorului și carisma operei.
Într-un timp scurt, multe țări s-au alăturat inițiativei, iar Opera, din Franța, sa răspândit în Belgia, Spania, Italia și multe alte țări. La 3 mai 1922, Papa Pius al XI-lea, conștient de marea contribuție pe care operele le-a dat misiunilor în aproximativ optzeci de ani, a făcut-o proprie, recunoscând-o ca fiind "pontificală".
La 4 decembrie 1950 Papa Pius al XII-lea a instituit Ziua Mondială a Copilăriei Misionare, propunând ziua de Bobotează însă dând libertatea fiecărei țări de a se adapta la nevoile locale. Astăzi, Opera Pontificală a Copilăriei Misionare s-a extins în mai mult de 150 de țări.
We have 30 guests and no members online